Les informatie

Klassiek Ballet:

Het Klassiek Ballet, de basis van iedere dansvorm, vindt haar oorsprong in de franse hofdans. Tijdens de lessen wordt er veel tijd besteed aan dansbeleving en techniek. Op een gedisciplineerde maar leuke manier wordt er bij Big Apple hard gewerkt aan diverse technieken, passen, kracht en lenigheid. 

Wij geven onze klassiek ballet lessen volgens de ‘Vaganova methode’

Deze methode is een door Agrippina Vaganova ontworpen ballettechniek en trainingssysteem. Deze techniek bevat elementen uit de traditionele Franse en Italiaanse ballettechniek. Het trainingssysteem is opgesteld om het hele lichaam in elke beweging te trainen.

 

Voor elke les geldt: Zien wij als docent talent zullen wij de leerling door verwijzen naar de Talent Class.

 

ModernJazz

ModernJazz is een expressieve dansstijl. Verschillende elementen uit meerdere stijlen worden gecombineerd zoals modern, jazz en klassiek.

De les bestaat uit techniekoefeningen afgewisseld met dynamische combinaties in verschillende tempo’s.

Ook zullen verschillende muziekstijlen aan bod komen in deze les.

Krachtopbouw, souplesse, coördinatie en het aller belangrijkste, dansgevoel komen aanbod in de lessen ModernJazz.

In de choreografie gaan we dan ook verschillende kanten op, de ene keer een up tempo nummer met draaien en sprongen, de andere keer een lyrisch nummer waar gevoel voorop staat, dans is uiteindelijk emotie.

Show/Modern/Jazz 

Deze les is een combinatie tussen ModernJazz en BroadwayJazz. Op deze manier krijgen de leerlingen een goede technische basis om door te kunnen stromen naar modernjazz of broadwayjazz.

Afrodance

Afrodance oftewel Africandance is een opzwepende dansles gebaseerd op de oude bekende Afrikaanse cultuur waarin sociale patronen en waarden binnen een stam aan de gemeenschap doorgegeven werd met verschillende ritmische klanken, stampen met de voeten op de grond en percussie. De klank en het ritme van een trommel drukte de stemming van het volk uit.

Door televisieprogramma’s zoals bijvoorbeeld ‘Everybody Dance Now’, is de trend gezet en is Africandance niet meer weg te denken.

 

BroadwayJazz

In de lessen BroadwayJazz komen de technieken uit het jazzdance.

Naast een opwarming die bestaat uit techniek,souplesse en kracht worden ook de technieken van het dansen op hakken aangeleerd.

Choreografie in deze les bestaan uiteraard uit alle bekende musical nummers: Chicago, On your Feet, A chorus Line of Cats zomaar een greep uit welke dansen er voorbij kunnen komen. Naast de musical nummers zullen er ook nummers van vandaag voorbij komen, van een stoere dans op hakken tot aan een sexy dans met stoelen.

let op! Aanschaf van danshakken kan dus verplicht worden in deze les.

 

Pop/Show/Tapdance

In deze lessen staan de lessen streetjazz, jazz en tapdance centraal. De basistechnieken komen uit het jazz en de choreos lopen uiteen van streetjazz tot een jazz nummer. Het leuke aan deze les is dat je ook twee keer een blok tapdance krijgt. Je leert in de stijl tapdance ook een choreografie aan voor de eindshow.

 

Streetdance/HipHop

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan deze dansstijl gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen.

Bij Hiphop dansen gaat het om attitude, karakter en lef. Krachtig en vloeiend bewegen op de stoerste nummers.

Muzikaliteit-, spierversterkende- en lenigheid oefeningen omvatten het eerste gedeelte van de les. Je oefent tijdens deze warming-up ook passen en moves die nodig zijn voor de danscombinatie op de muziek die jij leuk vindt natuurlijk!

Kortom een hippe, dynamische, opzwepende, swingende en acrobatische dansvorm!

 

Song and Dance 4-7 jr

Op spelende wijs krijgen de leerlingen les in zang en dans. Ze bestuderen gezamenlijk een lied zo leren ze de betekenis van een lied en de tekst. Door dit op deze manier te doen krijgen ze op spelende wijs te maken met het instuderen van teksten. Dit is voor eventuele vervolg lessen als acting class of vocal class een fijne start.

Om de nummers die ze zingen kracht bij te zetten krijgen ze ook een stukje choreografie aangeleerd op de nummers die zij zingen.

Wanneer leerlingen hiermee vertrouwd zijn geraakt zullen zo door middel van spel opdrachten hun eerste stapjes in het acteren zetten.

Op deze manier hebben zij een goed beeld van de 3 disciplines waarna zij kunnen door groeien naar van de dans,zang of acteerlessen.

 

Acting Class 8+

Improviseren, samenspel, sceneopbouw, ruimte gebruik, personageopbouw.

Het is zomaar een greep uit de dingen die je leert in Acting class .

Inzet en motivatie is erg belangrijk in deze les maar staat plezier natuurlijk voorop.

Auditeren voor een rol voor de eindshow is een onderdeel van deze lessen.

 

Vocal Training

Techniek, stem gebruik, ademhaling, samen zang, microfoon gebruik, toonsoorten.

Het is zomaar een greep uit de dingen die leer tijdens Vocal training. De vocal trainingen worden in groepsverband gegeven.

Wanneer de eindshow inzicht komt kan het zo zijn dat jullie een stukje choreografie aangeleerd krijgen op de nummers die je zingt.

 

Kidsdance 

Peuterdans – peuterritmiek –  is voor peuters een leuke manier om zichzelf fysiek en muzikaal te ontwikkelen. De fantasie van de peuter wordt geprikkeld en de kinderen worden zich bewust van hun eigen bewegingsmogelijkheden.

De lessen zijn rond een bepaald thema opgebouwd. De thema’s passen bij de belevingswereld van de peuters, er worden ook attributen en muziekinstrumentjes bij gebruikt.

Deze lessen peuterdans zijn voor zowel jongens als meisjes van 2,5 tot 4 jaar.